Wie is Elize?

Elize de Mul (1987) is filosoof en werkzaam als schrijver, docent en (zorg)coach. Ze studeerde van Theater-, Film-, en Televisiewetenschappen (TFTv) aan de universiteit van Utrecht, waarbij ze zich specialiseerde in de richting van film-, game- en nieuwe mediastudies. Ze sloot haar bachelor af met een onderzoek naar ‘narratieve ruimtes’, ofwel de manier waarop omgevingen en beelden verhalen kunnen vertellen zonder woorden.

Na haar bachelor deed ze een dubbele master: Nieuwe Media en Digitale Culture (NMDC) aan de Universiteit Utrecht en Filosofie van de geesteswetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar NMDC masterscriptie “Down the rabbit hole”, een verkenning van de hedendaagse digitale cultuur aan de hand van het beroemde verhaal Alice in Wonderland van Lewis Carroll, won de We Play Culture publieksprijs. Haar filosofie masterscriptie, “Dansen met een plastic zak – Kleine filosofie van een onooglijk ding”, werd in boekvorm uitgegeven (Klement, 2013). Ze studeerde cum laude af. In 2013 won ze de Lambersprijs (Erasmus Universiteit Rotterdam), voor excellente student met twee mastertitels.

Als promovenda was Elize de Mul verbonden aan de Universiteit Leiden (eLaw), waar ze onderzoek heeft verricht naar ‘digitale dubbelgangers’ in de hedendaagse beeldcultuur.

Momenteel is ze werkzaam als docent Nieuwe Media en Cultuur en Informatie- en Communicatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht en als docent Filosofie aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten Zwolle. Ze verzorgt daarnaast regelmatig cursussen, minors, lezingen en workshops. In weekend is ze werkzaam als zorgbegeleider op een zorgboerderij.

Ze woont in Arnhem, samen met haar partner en twee licht gestoorde katten.